Groen licht voor handbikewedstrijd tijdens Spektakel van Steenwijk: ‘Het belooft een mooi Spektakel te worden’

De wedstrijd voor handbikers in het bijprogramma van de profkoers in Steenwijk gaat definitief door. De Handbike Race is dinsdag 2 augustus om 17.00 uur na afloop van de dikke banden race die om 15.30 uur begint. Het betreft hier het 53ste Spektakel onder de Sint Clemens.

„Zelf ben ik ook geïnspireerd geraakt door het handbiken”, zegt comitélid Meine Seinen. „Vorig jaar heb ik samen met leden van de fiets-businessclub Immer Weiter (Theo de Rooy), Rob Harmeling vergezeld tijdens zijn monstertocht van 1200 kilometer.” Die monstertocht was voor de Maartens Foundation – Geluk in Beweging. „Dat gaat om mensen die met een beperking moeten leven. Tijdens de tocht waarvan ik 100 kilometer heb meegereden van Zwolle (Vogellanden) naar Enschede (het Roesingh) deed ook Johan Reekers mee. Een zeer goede handbiker die de gehele tocht van voren meereed.”

Inschrijving begonnen

Er werden tijdens de tocht snelheden bereikt van ruim boven de 40 kilometer per uur. „Het idee om de handbikers naar Steenwijk te halen is toen ontstaan.” De wedstrijd is nu officieel aangemeld via de KNWU. „De inschrijving is begonnen. Het belooft een mooi Spektakel te worden. Voormalig wielerprof Rob Harmeling komt zelf naar Steenwijk om het startschot voor de handbikers te lossen.”

De foundation van Rob Harmeling is bereikbaar via de site: www.maartensfoundation.nl

Tekst: Don van der Veen

Dikke Banden Race op 2 augustus
Pascal Eenkhoorn naar Spektakel van Steenwijk