spin

Kristoff winnaar Spektakel van Steenwijk 2014

De Noor Alexander Kristoff is de winnaar geworden van de 47e editie van het Spektakel van Steenwijk. In de eindsprint versloeg hij Niki Terpstra. Tom Veelers werd derde. De leidersprijs ging naar Sebastiaan Langeveld en de bokaal ‘le petit coureur’ werd uitgereikt aan Johnny Hoogerland.

Speciale gastrenner van de profronde was schaatser Koen Verwey. Hij reed een goede wedstrijd en zorgde voor het nodige Spektakel. De rondemissen Lilian en Esther van Erven hadden het druk met het huldigen van de renners. De weergoden was de organisatie, de renners en het toegestroomde publiek goed gezind: enige regen maar dat mocht geen naam hebben. Eerder op de dag had voorzitter Theo Bouius Kristoff en zijn gezin uitgenodigd voor een rondvaart door Giethoorn. Om 18 uur stonden de renners uit de Tour: Alexander Kristoff, Niki Terpstra, Bram Tankink, Sebastiaan Langeveld, Albert Timmer, Tom Veelers en speciale renner Koen Verwey de pers te woord. Daarna gingen zij zich omkleden en werden gehuldigd in vier open wagens die een ronde over het parcours reed om zich te presenteren aan het publiek. Daarbij werd ook de Steenwijkse Sharon Bruinenberg, Europees Kampioen voetbal onder 19 jaar gehuldigd.

Local hero Umberto Atzori zorgde voor het nodige vermaak door met een collegarenner een sur place-spel te laten zien nabij de finishlijn. Speaker Jannes Mulder zorgde uiteraard voor de nodige humor hierbij. Later tijdens de profronde stapte de spraakwaterval op de motor om verslag te doen van de wedstrijd. Collega-speaker Rien van Horik bleef voor de jurybus het publiek informeren over het verloop van de spannende wedstrijd.

Bij de wedstrijd voor amateurs, die einde van de middag werd verreden, won Taeke Oppewal uit Heerenveen. Jan Kanis uit Zwolle werd tweede en Hans Kopmels uit Wolvega derde.