spin

Spektakel van Steenwijk dit jaar op de Hollandse tour

Steenwijk – Het Spektakel van Steenwijk gaat dit jaar op de Hollandse tour. De organisatie heeft Wout Poels en Steven Kruijswijk inmiddels gecontracteerd.

‘De verwachting is dat we dit jaar een twaalftal renners uit de Tour de France aan de start hebben. En dat zijn allemaal Nederlandse renners’, zegt Meine Seinen van het plaatselijke wielercomité. Zondag werden Wout Poels en Steven Kruijswijk gecontracteerd voor het wielerfeest op dinsdag 4 augustus.

‘Dat is mooi, zeker als je weet dat er in Frankrijk dit jaar twintig Nederlanders van start zijn gegaan. We hebben in Steenwijk wel eens acht of negen Tourrenners aan de start gehad, maar verwachten dat record dit jaar dus te breken’, zo vervolgt Seinen.

Wout Poels is de meesterknecht van Team Sky. ‘Hij heeft zeker in de Alpen beulswerk verricht voor Chris Froome. Je kunt rustig stellen dat Froome de Tourzege eigenlijk te danken heeft aan Poels’, merkt Seinen op.

Klapper

Kruijswijk, die fantastisch voor de dag kwam in de Giro d’Italia, reed in de eerste weken van de Tour de France vrij anoniem mee. ‘De laatste week heeft hij een enorme klapper gemaakt in het klassement, door zijn aanvallende wijze van koersen. Hij is knap 21e in het klassement geworden.’

Ook tijdritspecialist Jos van Emden en Tom Leezer komen naar Steenwijk. Er zijn nog gesprekken met Pieter Weening en Lieuwe Westra. ‘We hebben goede hoop dat deze twee renners ook aan het vertrek staan.’

LEAVE A COMMENT