Voorjaar! Dus tijd om de voorbereidingen voor het Spektakel van Steenwijk weer vol in gang te zetten. Zoals eerder bekend gemaakt vindt het wielerspektakel van Steenwijk dit jaar plaats op 1 augustus 2023. In de jaren dat we géén wielerspektakel konden organiseren zijn veel sponsoren en relaties het Spektakel van Steenwijk blijven steunen. En zo konden we vorige zomer na lang wachten toch een prachtig en succesvol Spektakel van Steenwijk neerzetten.

Daarom hebben wij onze relaties uitgenodigd voor “Wielertheater, Onderweg” met Roxane Knetemann, Erik Dekker, Gert Jakobs, Gio Lippens en andere gasten op dinsdag 23 mei in Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk

Interessante wieleravond in een gezellige ambiance
Het DYKA Vestzaktheater van De Meenthe wordt omgetoverd tot wielercafé waarin u en andere genodigden, met relaties of collega’s, ondergedompeld worden in de rijke wielercultuur. Presentator van de avond is sportverslaggever en wielercommentator bij de NOS en de stem van NOS Radio Tour de France, Gio Lippens. Zijn tafelgasten zijn; Gert Jakobs (oud wielrenner, nam vijf keer deel aan de Tour de France met de PDM-ploeg en TV-persoonlijkheid), Erik Dekker (voormalig prof, vier etappezeges in de Tour de France. winnaar van de wereldbeker in 2001, ploegleider bij Team Rabobank en regelmatig te gast bij TV programma de Avondetappe) en Roxane Knetemann (voormalig renster, dochter van wielerheld Gerrie Knetemann, tegenwoordig bekend als deskundige aan tafel bij Vandaag Inside en als co-commentator bij NOS Sport/Wielrennen en SBS6). Lippens gaat met hen in gesprek over uiteenlopende wielerzaken en zij vertellen verhalen die u nog nooit eerder uit de eerste hand heeft gehoord.

De afgelopen editie van het Spektakel van Steenwijk hebben wij ons mede tot doel gesteld het wielrennen an sich en het evenement nog toegankelijker te maken voor iedereen. Zo willen wij de passie voor fietsen aan zoveel mogelijk mensen overbrengen. Tijdens deze vermakelijke avond zullen we de impact van Het Spektakel van Steenwijk voor de regio dan ook zeker in de schijnwerpers zetten. Er zullen naast de tafelheren en -dame, diverse gasten aanschuiven om het oudste prof criterium van het Noorden onder de loep te nemen.

De combinatie wielerverhalen, afgewisseld met muziek en de betrokkenheid van gasten uit de wielersport, het bedrijfsleven en (regionale) sportwereld maken deze avond uniek. Kortom, een interessante wieleravond in een gezellige ambiance.

Inloop & muzikale ontvangst: 19.30 uur
Opening van de avond: 20.00 uur
Einde rond 22.00 uur

Taco van der Hoorn kraait victorie onder Sint Clemens
Wielertheater Onderweg biedt twee uurtjes heerlijk vermaak