Met ‘loopfiets klasse’ dit jaar

Tijdens het Spektakel van Steenwijk op dinsdag 1 augustus wordt, in samenwerking met wielervereniging De Noord Westhoek, Sociaal Werk De Kop en Steenwijkerland United voor de tweede keer een Dikke Banden Race georganiseerd.

Ready2Race is een initiatief van Team Jumbo-Visma en wordt georganiseerd in samenwerking met de KNWU en wielerverenigingen. De Dikke Banden Races zijn onderdeel van Ready2Race, een wielerplatform waarbij zowel jong als oud deel kan nemen aan wielerwedstrijden op zijn of haar niveau. Met deze wedstrijden laat Het Spektakel van Steenwijk kinderen vanaf twee jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met de wielersport.

Speciaal voor de kleinsten is er dit jaar een ‘loopfiets klasse’
Vorig jaar stonden maar liefst 64 kinderen aan de start met hun eigen ‘dikke banden fiets’. Absoluut voor herhaling vatbaar dus. En de organisatie heeft daar dit jaar een ‘loopfiets klasse’ aan toegevoegd. De dikke bandenraces tijdens Het Spektakel van Steenwijk zijn voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Iedereen kan dus in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets. Kinderen van 2 t/m 4 jaar mogen deelnemen op een loopfiets, dus zonder trappers.

Aanmelden in eigen categorie
De kinderen zullen op hun eigen fiets een korte afstand afleggen. De fietsen moeten voorzien zijn van goede remmen. Daarnaast zorgt de wedstrijdorganisatie voor de benodigde helmen, waarvan het dragen verplicht is tijdens de wedstrijd. De start van de Dikke Banden Race is om 15.00 uur bij Rabo Theaters De Meenthe en gaat over hetzelfde parcours waar later op de avond de professionals rijden.

Aansluitend aan elkaar starten vanaf 15.00 uur de volgende categorieën:
Loopfietsen 2 tot 5 jaar – 200 m
Dikke Banden Race 5 & 6 jaar – 550 m
Dikke Banden Race 7 & 8 jaar – 1100 m
Dikke Banden Race 9 & 10 jaar – 1300 m
Dikke Banden Race 11 & 12 jaar – 2600 m

Schrijf je broertje, zusje, zoon, dochter, neefje of nichtje in voor onze Dikke Banden Race!⤵️

Aanmelden

 

En doe mee aan de Dikke Banden Race in Steenwijk op dinsdag 1 augustus 🚲

Noviteit bij het Spektakel van Steenwijk
Touretappewinnaar Wout Poels komt naar Steenwijk